Glutenvrije en lactosevrij framboos /bosbessen chocolade taartje 

Recept

Nadat ik een foto plaatste van de overheerlijke framboos/bosbessen chocolade taartje op de glutenvrije en lactosevrije forum op Facebook kreeg ik de vraag of ik het recept wilde delen. Uiteraard wil ik graag bij uitzondering mijn recept delen! Mocht je gewoon in de pastryshop willen afhalen of opeten onder genot van biologische thee of lekkere kop koffie kan dat natuurlijk ook! 

 

De eieren en boter romig mixen met de suiker ( minder dan de 200gr kan ook!) daarna rijstemeel en amandelmeel met de bakpoeder erbij doen. Kloppen tot alles goed gemengd is, een klein deel apart in een kommetje mengen met cacao. Vormpjes vullen to 2/3 , gebruik je hele lage dan zou ik tot 1/2 vullen . De vruchten verdelen, en klodders cacaomengsel er op doen. In voorverwarmde oven op 160 graden afbakken, ca 20 min tot het gaar is. Hangt erg af van diepte en grootte vorm.

Belangrijk is om te kijken of mengsel mooie structuur heeft, te droog dan losgeklopt ei extra, ook kan je verhouding rijstemeel en amandelmeel aanpassen. Alleen amandelmeel is ook heerlijk, maar prijzig….

Succes en smakelijk!

   
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.