Crumble…

Iedere maaltijd wordt een feestje als je het afsluit met een heerlijke crumble! Kies je favoriete fruit, snij het in stukjes, en doe deze in een ovenschaal. Je kan verschillende soorten fruit gebruiken of alleen appel of zelfs een blik fruitcocktail.. Zelf vind ik verse ananas, aardbeien en bosbessen de lekkerste combi. Daarover komt een laag kruimeldeeg….. In de oven ( 180gr) plus 30 min of tot kruimeldeeg lekker krokant en goudbruin is. Het fruit zal heel heet zijn, dus opgepast!

Recept voor kruimeldeeg:
225 gram bloem
115 gram koude boter in blokjes
90 gram suiker
Snufje zout
Evt kaneel ( als je appels gebruikt)

Alle ingrediënten in een kom doen en met twee messen klein snijden, daarna met koele handen snel tot een kruimeldeeg wrijven, beetje grotere brokken kneden ( knijpen). Dit over het fruit in de ovenschaal doen….

Eet smakelijk!

20140528-120201-43321733.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.