savoury scones

savoury scones… mmm klinkt zo al zo lekker…

20140430-173547.jpg

Deze scones zijn lekker bij de lunch of als bijgerecht bij een bbq of buffet. Vandaag heb ik mini savoury scones gemaakt, lekker met een beetje zure room of crème fraîche.

Voor deze scones heb ik gebruik gemaakt van geraspte belegen boerenkaas, een beetje pittige kaas is het lekkerst in dit recept. De lente uitjes in de moestuin zijn nog niet groot genoeg, dus heb ik er een paar gekocht, misschien heb je bieslook of chinese look in de tuin staan, dit kan je ook heel goed gebruiken.

Wat je nodig:

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • theelepel bakpoeder
  • 40 gram boter in kleine stukjes
  • 1 groot ei
  • melk of karnemelk circa 150 ml
  • 50 gram pittige geraspte kaas
  • 2 lenteuitjes of handvol geknipte bieslook

Oven voorverwarmen op 225graden

De bloem met bakpoeder mengen, en dan samen met de boter verkruimelen tot een kruimeldeeg, dan de kaas en lente uitjes (bieslook) erdoorheen roeren. Het ei in een kan doen en tot 150 ml aanvullen met de melk . Dit kloppen en dan dit mengsel ( twee lepels bewaren) voorzichtig door de kruimeldeeg roeren, gewoon met een vork… tot het een deegbal is, dit ziet er nog kleverig uit. De deegbal op een bebloemd werkoppervlak leggen en uitrollen, plus minus 2 cm dik als je grote maakt en in mijn geval voor de mini scones heb ik het uitgerold tot ca 1 cm. Met een bebloemde uitsteker rondjes uitsteken, op een bakpapier leggen en bestrijken met het overgebleven ei/ melk mengsel.

In de oven bakken in ca 10 minuten.

foto(29)

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.